Шукати в цьому блозі

вівторок, 28 березня 2017 р.

«Епоха Реформації та сучасна Україна». «Японія. Країна Вранішнього Сонця»



     У XVI столітті в Європі відбулися події, які змінили уявлення як про всесвіт, Землю, так і духовний світ людини, а сама людина пізніше оголошена найвищою цінністю.
     У Західній Європі Реформація почалася з повстання німецького священика Мартіна Лютера, який 1517 року випустив знамениті 95 тез з критикою Папи Римського і католицької церкви, в яких було засуджено податки та проголошено повернення до біблійних першоджерел християнства.

     Пізніші хвилі Реформації призвели до появи різних церковних громад -баптистської, євангелістської, методистської, адвентистської церков.
     Сучасний демократичний світ визнав цінність толерантного відношення до релігії та церковних громад і сучасна людина розуміє, що справжнє багатство – у різноманітності і вмінні разом будувати свою демократичну, незалежну державу.
На виконання Указу Президента України від 26.08.2016 №357/2016 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації» в читальному залі організовано інформаційний куточок «Епоха Реформації та сучасна Україна».


     З метою активізації двостороннього співробітництва, зміцнення зв’язків між Україною та Японією, а також на виконання домовленостей, досягнутих за результатами офіційного візиту Президента України до Японії, 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні.
     Японія відома своїм економічним дивом, її культура вирізняється вічним прагненням до краси. Японці віддано зберігають передання і традиції предків.
     У форматі Року Японії в Україні  в читальному залі бібліотеки оформлено тематичну полицю
«Японія. Країна Вранішнього Сонця»,  що знайомить з літературою, присвяченою  японській історії, культурі, традиціям.

Немає коментарів:

Дописати коментар