Шукати в цьому блозі

вівторок, 7 березня 2017 р.

Працівники культури Іваничівського району підсумували свою роботу за 2016 рік

     3-го березня відбулася нарада працівників культури Іваничівського району за підсумками роботи у 2016 році.  

     Доповідала начальник відділу Олена Шумик. Вона охарактеризувала роботу відділу культури в цілому. У районі діє 61 заклад культури: 32 установи клубного типу, 27 бібліотек, районний історичний музей, дитяча музична школа з філіалом у селі Милятин та класами у селах Долинка та Грушів. Працює у цій сфері 114 чоловік. У районі на даний час діє 14 аматорських колективи, яким присвоєно звання «народний аматорський» та «зразковий».
На території району зареєстровано 81 пам’ятку історії та культури, з них: 7 –  археології, 25 – містобудування і архітектури національного та місцевого значення , 49 – історії та мистецтва.
Рік був насичений роботою, подіями. Про це і звітувала керівник.
     Доповнювали виступ Олени Шумик директор центральної районної бібліотеки Ольга Петрова, директор районного дому “Просвіта” Світлана Тарасюк, директор районного музею Лариса Куль, директор районної музичної школи Марія Лешневська, завідувачі бібліотекою та будинком культури села Милятин Любов Максимчук та Надія Байбух. Звіт кожного виступаючого проводився із показом світлин кожного заходу. Це нова практика і дуже ефективна, тому, що дає більше уявлення про роботу і викликає інтерес. Так підсумувала звіт працівників культури заступник голови районної державної адміністрації Людмила Войтович.
Дякували за роботу працівникам галузі культури голова районної державної адміністрації Лілія Кревська, заступник голови районної ради Юрій Мазурок, помічник народного депутата України Ігоря Гузя Андрій Бокоч.
— Ви є великі митці своєї справи, великі ентузіасти. Завдяки вам тримається культура на селі. Я знаю, є купа проблем. Але ми мусимо підтримати ці установи. Будемо говорити з головами ОТГ, сподіваємося на розуміння і підтримку, – сказала Лілія Богданівна. Вона вручила листи вдячності районної державної адміністрації директору районного Дому “Просвіта” Світлані Тарасюк та директору музею Ларисі Куль.
Концерти, які проходять у селах, Юрій Мазурок порівняв із ковтком духовності, який дуже потрібен людям праці, Бо гарна пісня, чи вірш зачіпає душу, робить нас добрішими. Від районної ради листи вдячності були вручені директору музичної школи Людмилі Лешневській та директору районної бібліотеки Ользі Петровій.
Андрій Бокоч коротко прозвітував про використанні кошти, залучені в округ народним депутатом України Ігорем Гузем, у тому числі і на заклади культури. Він також зазначив, що минулого року команда нардепа і він сам особисто взяли участь у Святі села, що проходили у селах району і округу і не пропустили майже жодного такого свята, долучались до його проведення, побували на 23 звітних концертах. Андрій Михайлович зазначив, що такі свята потрібні, вони згуртовують людей і дають змогу культурно відпочити. Закликав звертатися з проханнями про допомогу, навіть, якщо будуть відмови зараз. Всі заяви заносяться в базу даних і будуть переглядатися при отриманні фінансів. А також пообіцяв організувати поїздку до Польщі, щоб побачити, як там працюють заклади культури.
Відмічаючи хороші справи, було зазначено, що у районі установи відділу культури не опалюються. Лише два будинки культури, що опалюються, і обидва уже знаходяться в об’єднаних територіальних громадах: один у Павлівській, другий у Литовезькій. Багато установ потребують ремонту дахів, самих приміщень як всередині, так і знадвору, вирішення обігріву, матеріально-технічного забезпечення. Створення ОТГ у районі створило проблему нестачі коштів. Районні заклади, які забезпечувалися з районного бюджету, залишилися лише наполовину профінансованими. Було зазначено, що якщо Павлівська ОТГ готова виділити кошти на фінансування цих установ, то з Литовезькою і Поромівською ОТГ наразі ще не вирішено. Олена Шумик висловила готовність надавати працівникам культури в ОТГ методичні та творчі рекомендації, без яких їм буде непросто самим працювати.
 Було озвучено основні проблемні питання, над вирішенням яких працює і буде працювати відділ, це:
– відновлення опалення закладів культури на селі;
– проведення енергозберігаючих заходів та ремонтів приміщень;
– продовжити паспортизацію пам’яток історії та культури, археології, архітектури і містобудування;
– зміцнення матеріально-технічної бази, зокрема: придбання музичної апаратури та необхідної комп’ютерної техніки для установ галузі;
– нарощення обсягів наданих платних послуг населенню з метою забезпечення закладів культури додатковими надходженнями.
Були також сформовані і основні завдання на 2017 рік.

http://bug.org.ua/news/ivanychi/pratsivnyky-kultury-ivanychivskoho-rajonu-pidsumuvaly-svoyu-robotu-za-2016-rik-153099/











 

Немає коментарів:

Дописати коментар