Шукати в цьому блозі

четвер, 16 березня 2017 р.

Музи не мовчать

     Література - як доля. Її не можна оминути. До високої таїни поетичного мистецтва кожен приходить по своєму. Іти, коли не можна не іти. Іти, коли знати, що ніхто за тебе цієї дороги не пройде. І найважливіше: іти, сподіваючись, що хтось колись оцінить високий поступ твого слова.
     Слово для Ярослава Гиця - не просто засіб висловлення думки. Це доля - невідворотна, незбагненна, несподівана, незвичайна. Вона веде його параметрами життя від вершини до вершини: від однієї книги до іншої.

     Знаєте, всі ми живемо не дуже легко, ну майже всі. І хтось уміє всі негаразди, біди, болі, печалі переплавляти в добру енергію для людей або для своїх близьких. Це вміє Ярослав Гиць. Та, мабуть, така доля поета - світити, так як світить нам Кобзареве слово.
     В читальному залі відбулась зустріч, знайомство із новою, п'ятою книгою нашого прибужанського поета Ярослава Гиця "Майдан душі". Присутні на заході представники влади - голова райдержадміністрації Лілія Кревська, заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, користувачі бібліотеки, члени клубу "Розрада" та "Надвечір'я", учасники хору ветеранів війни і праці "Калина",  увійшли в прекрасний, ще не до кінця збагненний собор його поезії, причастилися словом, народженим з материнської пісні і батькової джерельної криниці, з сивих вечірніх туманів і розцілованих ночей. І відчули, як магічна сила його слів проникає в розум, очищає душу і зцілює серце. Ведуча заходу бібліограф ЦРБ Наталія Бойко.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар