Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Іменем Тараса

     Ось і надійшли Шевченківські дні, які завжди для нас були святом Генія національного духу. 203 роки тому українському народові Бог послав Великого Кобзаря - Тараса Шевченка.

     Тарас Шевченко  не лише геніальний поет, він – духовний батько сучасного українського народу, його сумління, совість, щире серце . І зараз, як ніколи, не вистачає нам геніальної особистості.
     Синам свого народу він заповідав: «Свою Україну любіть …» А чи не живемо ми в той самий час, коли Україна так потребує Тарасової підтримки.

     Тарас Шевченко відродив українську націю, його вплив на національну культуру залишається значним до цього дня, а його спадщина увійшла в свідомість народних мас і з кожною історичною епохою набуває все нової діючої сили.
     Глибокою шаною до Великого Кобзаря ознаменувалися ці дні в НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів №1- гімназія".
     Літературну годину " З іменем Шевченка"  підготували учні 9-А класу з учителем української мови та літератури Ковальчук Р. О.   
     Протягом насиченої та яскравої програми лунали милозвучні та знайомі з дитинства серцю кожного українця поезії українського національного генія.
     Велике зацікавлення викликав  віртуальний екскурс по музеях Шевченка, який провела бібліотекар читального залу Лілія Оліфір.
     Для присутніх відкрили свої двері (віртуально) музеї, які названі на честь Великого Кобзаря.
Учні переглянули деякі експозиції музею, унікальні цінності оригіналів малярських робіт Т. Шевченка, документи про його життя та творчість. Також побували в експозиційних залах, де представлені твори  видатних художників, скульпторів, письменників і композиції, що відображають епоху Шевченка.
    Пам'ять про Великого Кобзаря протягом віків зостається актуальною.


 






Немає коментарів:

Дописати коментар