Шукати в цьому блозі

четвер, 2 березня 2017 р.

Українська жінка – живий спогад Нескореної України



     На різних історичних етапах розвитку України жінки відігравали величезну роль у науці, освіті, культурі, оберігаючи і примножуючи духовні надбання нації, удосконалюючи її духовно і морально.
     Образ української жінки можна змальовувати захоплююче й безкінечно довго. Це правда, і витоки її сягають в глибину української історії, вихоплюючи з неї багато достойних прикладів і чудесних постатей наших жінок.

     Здавна українська жінка несла свою величну місію Берегині, ‒ Берегині життя, роду, віри, дому, душі, краси, мови, а також була і є взірцем нескореного духу й самовідданого патріотизму.
Українська жінка на рівні з чоловіками стала творцем історії своєї Батьківщини. У нашім краї багато гідних пошани  жінок, матерів, бабусь, які мають в своєму житті героїчні, трагічні, щасливі і нещасливі сторінки життя.
     У читальному залі представлена виставка «Українська жінка – живий спогад Нескореної України», де ніжність і лагідність, доброта і врода, турботливість і ласка  поєднались з високою духовністю й мудрістю, що  завжди притаманні нашим жінкам.
     Дійсно, душевними помислами й чарівними працьовитими руками жінки у світ вноситься гармонія й стверджуюча сила життя. А благословенна посвята служінню своїй країні й незламність духу підносить її значимість. І допоки є у нас такі гідні й славні українські жінки ‒ живиця рідної землі ‒ українська справа і Україна матиме майбутнє.




Немає коментарів:

Дописати коментар