Шукати в цьому блозі

середу, 14 грудня 2016 р.

Люди полинової зорі



     Минуло 30 років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм не добрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від скривдженої землі. Цей день не минув безслідно, він розплодив по світу багато трагедій, він буде завжди об'єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

     Указом Президента України 2016 рік оголошено роком  вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.
     14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Зараз цю подію багато хто називає просто днем ліквідатора.
     Саме в цей день в читальному залі  пройшов вечір-уклін.  На захід були запрошені учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, наші земляки.
     Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про  жертв Чорнобиля, безневинна смерть яких назавжди залишиться незагоєною раною нації.
     Зі словами вдячності до ліквідаторів звернулася заступник  голови РДА Людмила Войтович.
     Хорошим продовженням побажань для всіх стали  музичні вітання від вихованців і викладачів музичної школи та перегляд  презентації.
     Ведуча заходу бібліотекар читального залу Лілія Оліфір.






Немає коментарів:

Дописати коментар