Шукати в цьому блозі

четвер, 27 жовтня 2011 р.

Презентація книги О.Цинкаловського


27 жовтня пройшла презентація книги Олександра Цинкаловського «Стара Волинь і Волинське Полісся», що проходила у приміщенні центральної районної бібліотеки. З новинкою присутніх познайомила завідуюча місцевим музеєм Лариса Куль, яка розповіла про історію видання книги, а також згадала відомих краєзнавців нашого Прибузького краю, а саме: Леона Пучковського, Олександра Бобака, Миколу Корзонюка, Михайла Киричука. Згадала у своїй доповіді і Василя Усика - вчителя історії, засновника історичного музею, який також займався краєзнавством. На жаль, всі вони на сьогоднішній день покійні, але пам'ять про них живе у їхніх працях.
До присутніх звернувся і отець Анатолій - настоятель місцевого храму, який зазначив, що саме це видання (усього декілька десятків примірників) побачило світ дякуючи Вол-Волинській Єпархії. Це дуже кропітка робота, кожна сторіночка двохтомника оздоблена рідкісними цікавими фотографіями. Священик також розповів про походження селища Іваничі, адже на презентації була і учнівська молодь. «Хто не пам'ятає свого минулого - недостойний свого майбутнього», - наголосив отець Анатолій.
Працівники бібліотеки познайомили присутніх із краєзнавчою виставкою, яка функціонує у районній бібліотеці. Там фотографії та розповіді не тільки про місцевих краєзнавців, а й тих, які писали про Волинь.
Участь у заході взяли жителі Іванич, представники організацій, працівники відділу культури і туризму РДА, депутати районної ради, представники місцевої преси.
















Немає коментарів:

Дописати коментар