Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

Героїв слава живе у віках



      14 жовтня українська спільнота відзначає День захисника України. Це свято є новим для нашої країни, оскільки започатковане лише в 2014 році, згідно з указом Президента України Петра Порошенка. Такий крок є ще одним засвідченням уваги і шанобливого ставлення держави до людей, які не шкодуючи себе, відстоюють територіальну цілісність та суверенітет нашої країни.

     14 жовтня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. У  часи незалежності свято Покрови почало відзначатися ще і як День Українського козацтва.  Вояки УПА теж вважали свято Покрови днем створення легендарної визвольної армії.

Саме в цей день на Меморіалі Слави зібралися представники влади, працівники установ селища, учні та небайдужі іваничівці, щоб вшанувати пам'ять про усіх захисників України, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога.
     Панахиду за загиблими відправили настоятелі Свято-Покровського храму  отці Андрій та Василь. Присутні вшанували  пам'ять  хвилиною  мовчання та поклали квіти до Стели захисникам України, пам'ятного знака Героям Небесної Сотні , Кургану Слави та Меморіалу Слави.
     Ведуча - бібліотекар читального залу Лілія Оліфір.









Немає коментарів:

Дописати коментар