Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

Поспішайте за новими книгами

     Нещодавно фонд нашої бібліотеки поповнився новими книгами. Ось декілька з них:

1. Лис В. "Діва Млинища"
Таємнича Діва Млинища, що іноді являлася жителям невеличкого поліського села Загоряни, що мешкали на кутку понад річкою Мережкою, навіть своєю незримою присутністю берегла їх від найстрашнішого — зради своєї совісті. Бо великі війни, революції, круті повороти історії часто ставили їх перед вибором, від якого залежало — жити чи померти. А ще було кохання — жертовне і руйнівне, вірне і підступне, щире і надумане, красиве, як квітка, і темне, як осіння ніч — але кохання… Дивно переплетуться долі, розлетяться світами, аби на початку ХХІ століття зійтися у рідному селі — і знову летіти вільними птахами…






2. Гуменюк Н. "Танець білої тополі"
 Самотню Ніку, яка пам’ятає справжню любов і ласку лише від єдиної людини – няні з дитячого будинку, – доля приведе до білої тополі на горі біля села, яке вона так довго розшукувала. Наче у снах дитинства намріялось дівчині це дерево… Колись посадив цю тополю для своєї коханої Левко, що пережив окупацію, боротьбу в УПА та заслання…

Їхні випробування закінчаться тут, біля білої тополі. Хто вони одне одному, ці люди з різних епох? І чи перетнулися б їхні шляхи, якби не біла тополя на горі, посаджена двома закоханими багато років тому?






3. Фіалко Н. "Обірвана струна"
 У новому романі тернопільська письменниця Ніна Фіалко висвітлює початок гібридної війни на сході України, в якій гинули її найкращі сини. Головний герой твору Михайло Гончарук — учасник Майдану, Революції Гідності, згодом — боєць добровольчого батальйону, який дивом вийшов з Іловайського «котла». Покалічений чоловік переживає важкий період психологічної реабілітації, коли чиновники не визнають його учасником АТО і вимагають від нього довідок від тих, хто вже у засвітах. На Майдані Михайло випадково зустрічається з «двійником», доля зводить їх і в найтяжчу хвилину, коли життя обох висить на волосині. Обмінюючись знаннями про особливості подібних людей, Сашко доводить, що їм доручена якась одна й та сама місія, і хто з них залишиться живим, той мусить її виконати. Михайло, вражений почутим, після повернення додому намагається доскіпатися до минулого своєї родини, щоб розгадати появу «двійника» в його житті, зрозуміти своє призначення на Землі. В основі твору — правдива історія, котра не залишить читачів байдужими. 

4. Талан С. "Надежда"
 
С детства Павлинка жила надеждой. Сначала она мечтала, что у нее будет папа, как у других девочек. Потом она всей душой хотела вырваться из дома, который отчим превратил в ад. Она верила, что вырастет и перевоплотится из гадкого утенка в красавицу. Просто как в сказке, которую часто рассказывала ей мама.
И вот девушка в городе. Впервые Павлинка вышла на улицу в нарядном платье, почувствовала себя неотразимой. Теперь она другая – красивая, уверенная в себе студентка престижного вуза. Рядом тот, о ком мечтала всю жизнь, – любимый Юра. Но прошлое может вернуться…





5. Романчук-Коковська Л. "Благословен, хто йде"
 Цей незвичний, незвичайний роман, що мас ознаки історичної драми, житія, філософської притчі, — сповнений пригод, духовного пошуку, становлення душі, пізнання Господньої благодаті.

Він перший із серії романів Лесі Романчук-Коковської, ідо натхненні сакральним змістом. Він перший і єдиний про першомученицю Теклю — покровительку Тернополя.

Авторка достовірно й точно до найменших дрібниць описала побут і звичаї римської провінції часів імператора Клавдія, та ні, радше благословенних днів, коли Текля сподобилася відчути силу Христового вчення, що його натхненно проповідував апостол Павло.



Чекаємо Вас у нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар