Шукати в цьому блозі

неділю, 25 травня 2014 р.

З витоків словесних скарбів

Щорічно, 24 травня, в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, згідно з Указом Президента України, відзначається День слов'янськоі писемності і культури.
Багатовікова історія слов'янської культури має багато яскравих подій, які й до цього дня грають визначальну роль в духовному розвитку слов'янських народів і становленні повноцінної особистості.
Одне з них - поява кирилиці та писемності, які подарували нам проповідники християнства Кирило і Мефодій. Створена ними "азбука" стала фундаментом української та інших слов'янських мов.
День слов'янської писемності і культури нагадує нам сьогодні про наше духовне коріння, наповнює особливими почуттями до рідної мови, яка по праву вважається однією з найбагатших і найкрасивіших мов планети.
Ознайомитися з відомостями про слов'янських просвітителів Кирила і Мефодія, про те як взагалі виникла наша рідна українська мова, помандрувати у світ слов'янської писемності і культури присутні мали можливість на історико-культурологічному екскурсі "З витоків словесних скарбів".


Немає коментарів:

Дописати коментар