Шукати в цьому блозі

четвер, 22 травня 2014 р.

Ми бачимо тебе душею, крізь століття

22 травня - день перепоховання Тараса Шевченка в Україні на Чернечій горі. 153 роки тому прах Тараса Григоровича Шевченка було перепоховано в Україні. 
Як помру, то поховайте
Мене на могилі,
Серед степу широкого,
На Вкраїні милій,

Щоб лани широкополі,
І Дніпро, і кручі
Було видно, було чути,
Як реве ревучий...
Цими словами було розпочато Шевченківське читання в читальному залі, які прочитав учень 10 класу Іваничівської ЗОШ І-ІІІ ступеня №1-гімназія Завалєй Дмитро.

На заході прозвучали вірші Кобзаря у виконанні Лободи Уляни "Іржавець", Присньохи Анастасії "Розрита могила", Просової Олени "Сон про Шевченка", Макарової Влади "Світає... Край неба палає", Волинця Павла "Доля", Дицьо Галини "І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм...", Макарової Світлани "Думи мої, думи", Оліфір Лілії "Зоре моя вечірняя" та інші.
У поетичній збірці "Кобзар" лягли рядками поетові думи, болі і страждання, надії і сподівання, хвилини радості і тривоги. Мабуть, немає в Україні людини, яка б не чула про цю святу книгу. Захід супроводжувала виставка-конкурс збірок "Кобзаря" старих років видання "Вічне слово Кобзаря". Переможці отримали призи - нові "Кобзарі" Шевченка. На закінчення народний аматорський хор ветеранів війни і праці "Калина" районного дому "Просвіта" виконав пісні "Спи наш Тарасе" і "Тарасова мати".























Немає коментарів:

Дописати коментар