Шукати в цьому блозі

неділю, 4 травня 2014 р.

Понад усе вони любили свій коханий край

Уже традиційно після Світлого Христового Воскресіння на Курган-могилі зібралася громада селища, учні шкіл райцентру, щоб віддати шану та увіковічнити пам’ять полеглих і похованих у  спільній могилі борців за волю України з лав повстанців, які віддали своє молоде життя, щоб здобути Українську державу або вмерти за неї.
Хай буде цей день добрим для всієї України, - сказала, відкриваючи захід, ведуча, провідний бібліотекар читального залу ЦРБ Ірина Приймак. Бо у надто непростий час, коли знову йде запекла боротьба за незалежність України, її цілісність, коли за волю і свободу гине цвіт нації, зібралися ми з вами. Отож пропоную вшанувати хвилиною мовчання пам’ять усіх полеглих і тих, чиї останки покояться тут, і тих, хто загинув нещодавно з вірою думкою про Україну.
Панахиду за закатованими вояками ОУН-УПА, за загиблими борцями за волю України у нинішній час відслужили настоятель Свято-Покровського храму Іванич отець Андрій та священик цього храму отець Василь.
Зворушливими були слова кожного виступаючого, а серед них голови айдержадміністрації Андрія .Бадзюня, голови районної ради Віктора Вілентка, голови Іваничівської селищної ради Федора Войтюка, сина закатованого на цьому місці повстанця - М. Тимощука, голови районної організації Союзу українок  Віри Хом’як, ветерана ОУН-УПА Тимофія Колесника та його доньки Євгенії Романюк. Окрім вдячності та гордості за подвиги, з вуст окремих виступаючих звучали хвилюючі власні поетичні рядки, які перепліталися з невмирущими творами генія української нації Т. Г. Шевченка. Усі наголошували: герої не вмирають.
До підніжжя Курган-могили того дня поклали поминальні вінки і поставили корзини квітів.



Немає коментарів:

Дописати коментар