Шукати в цьому блозі

четвер, 8 лютого 2018 р.

"Лютий в гості на гостину кличе всю свою родину..."



                    Традиція – це оберіг українського народу, який своєю славною історією наповнює та звеличує його духовну скарбницю. Ще недавно ми відсвяткували святою вечерею Різдво Христове, а вже почався відлік лютого – останнього місяця зими. Різдвяний круг  завершується одним із дванадцяти найбільших  свят-  Стрітення Господнього.
                    У  теплій атмосфері, яка створює затишок та дарує святковий настрій зібрались студенти літературно-мистецького факультету університету  ІІІ віку територіального центру, члени клубів «Розрада» та «Надвечір’я» на етнографічний  калейдоскоп.
  




                   Провідний бібліотекар читального  залу Приймак Ірина розповіла  про народний календар лютого, народні прикмети, вірування та основні свята місяця, одне з яких – Стрітення Господнє (15 лютого). Присутні дізнались про Масляний (Сирний) тиждень,  Прощену неділю, кулінарні та культурні традиції та обрядовість українців у період 48-денного посту, який триватиме аж до Світлого Христового Воскресіння .

 Своїми враженнями ділились Шостак В., Ансімова Р., Кінах Н. та інші. Сподіваємось, що почуте торкнулося ваших сердець, воскресило в пам’яті  вашій батьківські домівки .

                Викладка літератури «Магія зимових свят», на якій широко представлено літературу про історію родинних свят та обрядів українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар