Шукати в цьому блозі

середу, 14 лютого 2018 р.

Афганська війна очима сьогодення



                                           Від зір, що впали кулями прошиті,
                                                      Печалі вік не стерти із лиця.
                                              Афганський біль пройшов по всьому світу,            
А пам`ять хай по всіх пройде серцях.
                    
 
          Афганістан… Він став синонімом людського лиха, справжнього пекла: палюче сонце, спекотний вітер – афганець, пісок, що не дає дихати, і завжди хочеться пити. Афганська війна – це не тільки трагедія. Це ще доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту. Важливо зберегти пам’ять про ті події, вклонитися тим людям, які повернулися і які не повернулися з війни, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною.
       Відповідно до Указу Президента України від 11.02. 2004 р., 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день не випадковий.  Саме цього дня 1989 року з Афганістану були виведені радянські війська, які протягом 10 років брали участь у війні на території цієї країни.
       Афганська війна – одна з самих трагічних сторінок історії нашого народу, яка тривала вдвічі довше ніж Світова. ».  З 1979 р. до 1989 р. близько ста п'ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни». 290 українців не повернулися з Афганістану, 62 - вважаються зниклими безвісти або потрапили в полон. Отримали поранення більш ніж 8 тисяч українців, 4 687 з них повернулися до рідних домівок інвалідами.
        До чергової річниці вшанування учасників бойових дій на території інших держав, спільно з історичним музеєм та районним архівом, було організовано виставку в РД"Просвіта". 

Немає коментарів:

Дописати коментар