Шукати в цьому блозі

вівторок, 20 лютого 2018 р.

"Тобі, Україно, і перший мій подих, і подих останній"



 

А український дух – ординцям не убити,
Народ наш був і є – в нас європейська путь!..
Бринить життя струна;
весна, і зійде жито.
Й герої серед нас, бо в пам’яті живуть!

                                    Я.Ткачівський




              Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні –знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

             У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною Сотнею".
            Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.
           Тож з метою належного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, сприяння утвердженню в Україні ідеалів свободи і демократії, збереженню та донесенню до сучасників і майбутніх поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття в Іваничівській загальноосвітній школі     I-III ст. №2 імені Юрія Лелюкова було проведено літературно-патріотичну подорож.
           Учні проникливо читали вірші, присвячені Героям України, переглянули відео сюжети, що відтворили хроніку подій на Майдані 2013-2014 рр. Пам’ять про полеглих вшанували хвилиною мовчання. Під час заходу кожен з присутніх не залишився байдужим, на їх очах блищали сльози.













Немає коментарів:

Дописати коментар