Шукати в цьому блозі

вівторок, 3 квітня 2018 р.

Благословення сходить із небес


          В читальному залі нашої книгозбірні діє виставка

    «Благословення сходить із небес», яка присвячена відзначенню одного з найбільших і найсвітліших релігійних свят – Христового Воскресіння.

   Споконвіку Великдень вважається чи не найбільшим святом. Воно пов'язане із воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою. Христос вчить нас воскрешати себе мудрістю і терпимістю. Якраз на цей час припадає поворот сонця на літо, а це означало пробудження всього живого, воскресіння природи, перемогу життя над смертю, правди над облудою.



       Звичай на Великдень розпочинати святкування яйцем побутує в Україні з давніх-давен, адже яйце символізувало зародження нового життя. У християнстві яєчко є символом Христового Воскресіння, бо як із мертвої шкаралупи яйця народжується нове життя, так і Христос вийшов із гробу до Нового Життя. Після свяченого яйця всі їдять паску й усе, що приготували на свято.
         З видань, представлених на виставці, ви дізнаєтесь, що потрібно покласти у великодній кошик, господині віднайдуть смачні рецепти пасок, великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі.









      Тож у ці святкові дні Воскресіння Христового запрошуємо вас до  читального залу на перегляд книжково-ілюстративної виставки-інсталяції  «Благословення сходить із небес» і ви отримаєте багато позитивних емоцій від спілкування з книжковими виданнями, представленими на експозиції.


Чекаємо на зустріч з вами.

Немає коментарів:

Дописати коментар