Шукати в цьому блозі

середу, 9 серпня 2017 р.

"20 років поряд, але не разом.."



     НАТО є головним інструментом європейської безпеки та військовим гарантом у Євроатлантичному просторі. Для України стратегічне партнерство з НАТО є невід`ємною складовою євроінтеграційного курсу.



     Відносини між Україною і НАТО постійно розвиваються, а беруть вони свій початок з далекого 1991 року, з часу, коли Україна здобула незалежність.  Так, в 1994 році Україна приєдналась до програми «Партнерство заради миру» (ПЗМ), внаслідок якої українські військові були залучені до  спільних з країнами-членами НАТО миротворчих навчань, як в Україні, так і за кордоном. Одним з найбільш важливих кроків зближення та поглиблення відносин Україна-НАТО став 1997 рік. Саме тоді 9 липня, в Мадриді, було підписано Хартію про особливе партнерство між Україною та Організацією Північно-Атлантичного договору та створено Комісію Україна-НАТО.

     В читальному залі бібліотеки організована тематична полиця,  основу якої  складають матеріали, в яких подаються відомості про НАТО, розкривається суть його діяльності та висвітлюють історію співпраці з НАТО за роки незалежності, дають можливість зрозуміти переваги приєднання до альянсу.

Немає коментарів:

Дописати коментар