Шукати в цьому блозі

четвер, 22 червня 2017 р.

Презентація книги Юрка Вовка "Пам'ять крові"

           Криваві події на Волині 1943 року, як невивчений урок спільної українсь-польської історії сьогодні стали предметом поновлених досліджень істориками двох країн у оприлюдених загалу архівах, а також протистоянням у політичному полі та розігріванням негативних емоцій медіа-засобами. І хто має перед ким каятися і просити вибачення за події на українській землі?Події, які у Польщі називають "Волинською різаниною" це обопільні , етнічні чистки українського та польського населення, здійснені УПА та польською Армією Крайовою у 1943 році на Волині.


          Нова книга "Пам'ять крові" волинського прозаїка, документаліста, члена Національної спілки письменників Юрка Вовка, є відгуком на ці історичні виклики минулого сучасному поколінню - виклики, котрі тепер нам судилося переосмислити, оцінити і подолати.
          Презентація історичного роману "Пам'ять крові" відбулася у читальному залі Іваничівської районної бібліотеки для дорослих. Своє бачення про книгу розповідав сам автор.Враження про роман та думки з приводу теми говорив поет, член Національної спілки письменників Володимир Місюра. Слова подяки  висловлювала  жителька Іванич Кароліна Михайлівна Бик.
           На закінчення приємні музичні хвилини дарував народний аматорський хор ветеранів війни та праці "Калина".







Немає коментарів:

Дописати коментар