Шукати в цьому блозі

четвер, 30 липня 2015 р.

Відроджуємо любов до книги

     Днями фахівці Іваничівського центру зайнятості провели семінар для безробітних в центральній районній бібліотеці під назвою «Легальна зайнятість». Бібліотека селища Іваничі являється однією із переможниць конкурсу організації нових бібліотечних послуг «Бібліоміст». Це своєрідний довідково - інформаційний та освітній центр, місце психологічної реабілітації, центр організації дозвілля, місце, де можна відпочити, поспілкуватись, цікаво провести час, як дорослим, так і дітям. Інша справа, що люди забули звідки саме ми черпаємо мудрість, ту, яка в наш час вкрай необхідна. Жителі як сіл так і міст давно змінили стиль життя і обміняли паперові книги на електронні. Так, безперечно, це дуже зручно, але маємо пам’ятати, що книга повинна жити.Провідний бібліотекар читального залу Приймак Ірина сказала, що двері в бібліотеці завжди відкриті: тут раді як і дорослим, так і дітлахам. Тим паче, що сучасності їй надали комп’ютери та безоплатні інтернет-послуги, якими можна вільно користуватися. А коли переступиш поріг бібліотеки, то обов’язково і книжка цікава впаде у вічі. Тим паче, що працівники докладають максимум зусиль аби зацікавити відвідувача. До кожного свята готують виставки, найбільшою популярністю користується виставка присвячена нашим землякам-героям АТО та волинянам із «Небесної сотні».
      Учасники даного заходу були приємно враженні. Ольга Іванівна Петрова, завідуюча бібліотекою з радість провела екскурсію просторими залами бібліотеки, ознайомила з графіком роботи, показала чудові виставки книг. Присутні задавали запитання, обмінювалися думками та налагоджували співпрацю. Деякі згадали минуле, як щотижня відвідували подібні заклади, а інші почерпнули для себе багато корисної інформації, яка дозволить вільно та без перешкод здобувати потрібну для себе інформацію. Корисним є і те, що в бібліотеці можна заходити на інтернет-портал « ТРУД» та шукати роботу, саме легальну, яка захищає людину та гарантує повний соціальний пакет. Від юриста центру зайнятості Юрія Шавука присутні дізналися, що через відсутність підтверджуючих документів в разі трудового спору з роботодавцем неоформлені належним чином працівники не в змозі підтвердити свої права в судовому порядку.
      Сьогодні бібліотека відчуває, що вона потрібна людям, туди хочуть іти, спілкуватись, бібліотечна справа отримала новий напрямок в обслуговуванні користувачів – соціальний. Учасникам семінару побажали якнайшвидше вернутися до легальних трудових відносин та вести активне інформаційно наповнене життя.






Немає коментарів:

Дописати коментар