Шукати в цьому блозі

суботу, 9 листопада 2013 р.

Єднаймо душі словом Кобзаря

9 листопада у районному домі «Просвіта» відбувся творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців району «В поколіннях я озвуся», який проходив в рамках обласного фестивалю мистецтв «З Кобзарем у серці», присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.
Лілія Бойко заступник голови райдержадміністрації та Ніна Шумська керуюча справами районної ради виступили з привітальним словом до присутніх, запросили запричаститися запалом невмирущого слова Кобзаря.
Супроводом до концерту у танцювальному залі була організована цікава, змістовна виставка "Єднаймо душі словом Кобзаря", що налаштовувала всіх на особливе сприйняття мистецького дійства. Виставка складалась з розділів: "Плин вічності крізь слово Кобзаря", "Його "Кобзареві" нема ціни, як і слову, бо спочатку було Слово", "Крізь віки - до Шевченка", "Тарас Шевченко - художник", "Життя Кобзаря у фотографіях".
На виставці відвідувачі мали змогу ознайомитись з полотнами                            Т. Г. Шевченка, портретами Кобзаря, вишитими народними умільцями району. Всім було цікаво ознайомитись з "Кобзарями" старого видання. Найбільше сподобався відвідувачам "Кобзар" виданий в 60-х роках, де текст рукописний.
За словами начальника відділу культури Волинської облдержадміністрації Лисюка В. Л. звіт аматорів сцени та виставка надовго залишаться у наших серцях.



















Немає коментарів:

Дописати коментар