Шукати в цьому блозі

вівторок, 8 травня 2018 р.

Мітинг-реквієм з нагоди відзначення Дня пам’яті і примирення


  

З кожним роком віддаляє нас історія від часів війни 1939-1945років. Та ми не маємо морального права забувати тих, хто поліг на фронтах Другої світової . У ці травневі дні ми згадуємо трагічні сторінки нашої історії і разом з усіма народами світу відзначаємо 8 травня як день встановлення миру в Європі. Сьогодні Україна відзначає  День пам'яті і примирення.

З нагоди відзначення   Дня пам’яті і примирення  та  73-ї річниці  перемоги над нацизмом у Другій  світовій війні на Меморіалі Слави відбувся  мітинг-реквієм    "Пам'ятаємо.Перемагаємо." за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості, молоді,духовенства.

 Зі словами вітань виступили голова районної державної адміністрації Лілія Кревська, голова районної ради Андрій Бадзюнь,селищний голова Федір Войтюк, учасник Другої світової війни Веніамін Степанович Кондратюк та від учнівської молоді  Богдан Лойко, учень НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 гімназія
.

 

 Літію за загиблими  відправили митрофорні протоієреї отці Андрій та Василь.
Подвиг воїнів не підвладний часу. Ми в скорботі схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто не повернувся до отчого порогу,хто ціною крові і сліз виборов перемогу, перед воїнами афганцями,героями сьогодення, які віддають своє життя за нас, увійшовши в безсмертя.  Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання. Поклали квіти до могил на Меморіалі Слави та нашим землякам, які загинули в зоні АТО, та Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському.
 

Ведуча Приймак Ірина, провідний бібліотекар читального залу.                                               



Немає коментарів:

Дописати коментар