Шукати в цьому блозі

вівторок, 21 лютого 2017 р.

Небесна Сотня: з Майдану в небо

     20-го лютого іваничівці зібралися у Районному домі “Просвіта”, щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні та свого земляка Сергія Байдовського.
     Це були справжні патріоти, мужні захисники своєї землі, які, проявивши лицарську відвагу і громадянські почуття, пішли воювати за волю і поклали своє життя за честь і гідність українців. Пам’ять про них, як і про тисячі інших, що полягли в боях і продовжують гинути, виборюючи свободу, зобов’язана залишитися в серцях живих.

     Вклонитися героїзмові нескорених патріотів прийшли не тільки учні школи, їхні батьки, вчителі, а й родина загиблого. У заході взяли участь голова Іваничівської районної державної адміністрації, член ради Майдану Волині Лілія Кревська, учасник Майдану, голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь, настоятель Свято-Покровського храму отець Андрій, помічник народного депутата України Ігоря Гузя Ігор П’ятоха, учень школи – гімназії Михайло Маковський, поет нашого Прибузького краю Ярослав Гиць.
     Болем та тугою за втраченими молодими життями була пронизана година вшанування: і проникливі слова одинадцятикласника про війну, про страждання родин загиблих героїв,  і пісня «Над землею тумани» у виконанні Світлани Сидчук та Олександра Косаковського,  і пісня “Мамо не плач”, яку заспівала Ніколь Мороз.

     У руках горять лампадки-вогники пам’яті, як данина тим, хто навічно пішов від нас.  І не перестає голосити скорбний дзвін… Це плач – розпука за тими, хто в ХХІ столітті йшов за волю у бій і поліг, виборюючи свободу, захищаючи мир і спокій на українській землі.
     Затим учасники заходу з вінками та лампадками пішою ходою попрямували на центральну площу селища Іваничі, де розташована фото-стела Героям Небесної Сотні. Священники отці Андрій та Василь провели заупокійну службу. До стели були покладені квіти та поставлені лампадки.
     Також була відслужена панахида за загиблими та покладені квіти на Меморілі Слави, до фотостели новітнім героям нашого краю: Герою Небесної Сотні Сергію Байдовському та землякам, які загинули  на сході, захищаючи Україну.
Ведуча заходу бібліотекар Лілія Оліфір.

















 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар