Шукати в цьому блозі

вівторок, 21 лютого 2017 р.

Мово моя, материнська,квітни в душі й на устах



     «Мова – жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування». Цей вислів належить відомому українському письменнику – класику Панасу Мирному. 

     Змалечку виховували в нас шанобливе ставлення до рідного слова.  Звичайно, що саме звідти, з дитинства, простягається та невидима ниточка між поколіннями та традиціями, між батьками і дітьми та між мовою їх спілкування. І кожен із нас пам’ятає все життя ту мову, якою спілкувався в родині. Саме вона і є рідною, материнською мовою. Бо хто скаже гарніше рідної матері, чиї слова можуть бути ласкавішими та приємнішими?

     21 лютого наша країна разом з усім світом відзначає  Міжнародний  День рідної мови .  

Не залишились осторонь цього великого свята й члени клубу «Надвечір'я», які зібралися в стінах книгозбірні на поетичний калейдоскоп.  Впродовж заходу присутні ділились своїми думками про значення рідної мови в житті кожної людини, про те,  що   наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.  Декламували вірші Ліни Костенко, Тараса Шевченка.,Миколи Бажана,Дмитра Іванова та  сучасних поетів, які присвятили свою поезію Героям Небесної Сотні та  героям АТО. Цікавими були оповіді Шостак В.Ю., Ансімової Р.П., Бик К.М., Олексюк М.В., Хом'як В.Р., Михальчук Н.М.

     Всі були єдині в одному - не зрадьмо ту землю, де жили наші предки, де живемо нині ми. Нехай лунає рідне слово в кожному домі, в кожній родині.

     Захід пройшов в теплій, святковій атмосфері.

     До заходу в бібліотеці була оформлена  книжкова виставка  «Диво калинове, рідна наша мова» та відеопрезентація «День мови».

     Ведуча заходу провідний бібліотекар читального залу Приймак Ірина.










Немає коментарів:

Дописати коментар