Шукати в цьому блозі

суботу, 26 листопада 2016 р.

А сіра хмара того мору над нами низько ще летить



     В останню суботу листопада, Україна вшановує День пам’яті жертв Голодоморів.  Це щорічний  національний пам’ятний день в Україні.
Цьогоріч національні пам’ятні заходи проходили під гаслом «Голодомор не зламав».
     На центральній площі селища, біля пам’ятника Тараса Шевченка  зібралися представники влади, працівники установ селища, учні та небайдужі іваничівці, щоб вшанувати пам'ять  про мільйони загиблих українців від голоду 1932-1933 років.
     Зібралися, щоб схилити голови і пом’янути  тихою молитвою до Бога за упокій душ заморених голодом.
     Панахиду відправили митрофорний протоієрей настоятель Свято-Покровського храму Іванич отці  Андрій та Василь.
     Зі словами скорботи до присутніх звернулася заступник голови районної державної адміністрації Людмила Войтович та заступник голови районної ради Юрій Мазурок.
     О 16.00- пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, пам’яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі в 1932 – 1933 роках вшанували хвилиною мовчання. До підніжжя пам’ятника Т. Г. Шевченку  поклали поминальні корзини та лампадки.
     Ведуча, провідний бібліотекар читального залу Приймак Ірина подякувала всім, хто прийшов розділити скорботну годину і нагадала  запалити свічку у себе вдома. Нехай маленький вогник свічечки нагадає кожному: ми пам’ятаємо безневинно вбитих жертв  Голодоморів! Ми не забуваємо!








Немає коментарів:

Дописати коментар