Шукати в цьому блозі

неділю, 24 січня 2016 р.

в соборності єднання поколінь

     День Соборності України - національне свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту воз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві. Цей договір увійшов в нашу сучасну історію як Акт злуки.

     22 січня в цей морозний день на площі селища зібралася громадськість, учні шкіл на урочисте віче, присвячене 97-й річниці проголошення Акту злуки. Сьогодні, весь український народ з вдячністю згадує тих героїв, хто словом і ділом намагався відродити незалежну Соборну українську державу. Настоятелі місцевих храмів Іванич отці Андрій, Василь та Анатолій відслужили Молебень за єдність та мир на Україні.
     З привітальним словом виступила  заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, яка сказала, що в цей нелегкий для всіх нас час, ми повинні бути справжніми патріотами, відстоювати єдність, суверенітет і цілісність нашої держави, як говорив український письменник Володимир Сосюра "Любіть Україну, як сонце любіть...". Також до слова запрошувались  депутат районної ради  Юрій Мазурок, селищний голова Федір Войтюк, які побажали жителям Іваничівщини  мирного неба, щастя, єдності, кращої долі для нашої багатостраждальної держави, учасники живого ланцюга 1990 року Віктор Вілентко та Олег Шимонович, а також учениця 11 класу КЗ «Іваничівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. Ю. Лелюкова» Анастасія Гуліта.
       Учасники Віче поклали вінки до памятника Тарасу Шевченку, до пам’ятного  знака Героїв Небесної Сотні  та до меморіальної дошки пам’яті Героїв АТО.
     Сьогодні складний період становлення української державності. Сподіваємося, що найзаповітніше бажання українців сьогодні - жити під мирним небом єдиної України без війни - здійсниться. Ведуча провідний бібліотекар читального залу Приймак Ірина побажала всім миру, спокою і добра. 







Немає коментарів:

Дописати коментар