Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

А Сотню вже зустріли небеса

Вони співали "Ще не вмерла..." і вмирали...
Земля тремтіла, під ногами ж - твердь...
Їм янголи обличчя прикривали... 
А ті під вибухи гранат ішли на смерть...

     Ішли під кулі. Хоча добре розуміли, що там смерть, що можуть убити. Йшли, бо не вміли по-іншому жити. Не могли лишити побратима, котрий впав. 
     Цими словами ведуча Приймак Ірина розпочала годину пам'яті, присвячену річниці кривавих подій 18-20 лютого 2014 року, які відбувалися на головному Майдані України. Тоді у центрі сучасного європейського міста було розстріляно до сотні людей. Їх назвали Небесною Сотнею. В трагічні дні під час протистоянь у Києві загинули і наші волиняни. Серед них наш земляк, 23-річний Сергій Байдовський. Немає таких слів, які могли б втішити біль від утрати цих героїв. Герої Небесної Сотні полягли за нас. Їх пам'ять вшанували хвилиною мовчання.
Панахиду за загиблими Героями Небесної Сотні відслужив митрофорний протоієрей настоятель Свято-Покровського храму отець Андрій та священнослужителі району.
     Майдан став символом боротьби. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну - своє життя віддали найкращі. Ми всі їх пам'ятаємо, так сказали у своїх виступах голова районної державної адміністрації Войтюк Федір, заступник голови районної ради Мазурок Юрій, голова громадської організації "Громадська рада іваничівського району" Пасічник Іван та активіст Майдану Гончар Андрій.
     Ті, хто вчора стояв на майдані, сьогодні захищають кордони України в зоні АТО. Зворушливо звучали слова подяки нашим патріотам та полеглим під час Революції Гідності учасника Майдану, а нині бійця батальйону "Айдар" Леоніда Курдельчука. Від молодого покоління виступила учениця 10 класу ЗОШ №1-гімназія Сеньчук Софія. 
       До банера Героям Небесної Сотні були покладені пам'ятні вінки, квіти та лампадки.









Немає коментарів:

Дописати коментар