Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

А біль Афгану - навіки, в душі чомусь не замовкає...

     Віршованими рядками, відомого волинського поета, воїна-афганця, лауреата Національної премії імені Т. Шевченка Василя Слапчука розпочато годину пам'яті, яка проходила в лекційному залі районної державної адміністрації. Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав зібралися разом колишні воїни-афганці і учасники бойових дій у різних країнах. Чверть віку минуло, та ця війна назавжди залишила незагоєні рани в душах тих, хто пройшов воєнними гірськими стежками, хто втратив друзів, бойових побратимів. Але в пам'яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров'ю солдатів і слізьми матерів.
     З молитовним благословенням до присутніх звернувся настоятель Свято-Покровського храму митрофорний протоієрей отець Андрій. Хвилиною мовчання пом'янули загиблих воїнів-афганців і поклали вінок до Меморіалу Слави.
     Зі словами щирої поваги та вдячності звернулися голова РДА Лідія Томашевська та голова районної ради Анатолій Стаднік і  вручили ювілейні медалі "25 років виводу військ з Афганістану".
     За кожним воїном-афганцем - своя доля, свій життєвий подвиг. В Афганістані вони пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, і склали екзамен на зрілість, мужність і гідність, підкреслив голова районної організації ветеранів війни в Афганістані Королік Олександр і голова районної організації ветеранів органів внутрішніх справ Чупахін Геннадій. Ведуча заходу провідний бібліотекар читального залу Приймак Ірина, музичне оформлення і слайди методиста РД "Просвіта" Вадима Киселя.









Немає коментарів:

Дописати коментар