Шукати в цьому блозі

неділю, 21 січня 2018 р.

Майбутня доля мислилась соборно



                Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Самостійність і незалежність України було відновлено саме IV Універсалом Центральної Ради 22 січня 1918 року - 100-річчя з дня його проголошення.
               Саме цій знаменній події в читальному залі  була проведена година єднання. Історичну мандрівку по сторінках Соборності  здійснила провідний бібліотекар читального залу Приймак Ірина.  
                                                                                     
             Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок нашого минулого. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас.
Події останніх років примусили кожного українця відчути свою причетність до своєї країни. Сьогодні, захищаючи свою країну, ми відстоюємо незалежність. Через муки та біль, сльози та боротьбу народжується нація, нація патріотів, сильних, вільних людей здатних захистити власний дім від зовнішньої агресії. Найвищий подвиг щодня здійснюють наші захисники.        
           Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу та цілісність нашої країни.
Тож закликаємо всіх нас цінувати і плекати власну державу та зміцнювати її непереможний, соборний дух.

Немає коментарів:

Дописати коментар