Шукати в цьому блозі

четвер, 9 листопада 2017 р.

"Пізнаймо в серці рідне слово"


 

        Кажуть ,що мова - це душа нації, її генетичний код. Любити,шанувати і плекати рідну мову-святий обовязок кожного українця. А надто сьогодні,в такі неспокійні часи для нашої держави, коли мова набула особливої ваги - вона стала символом єднання нації. 
        З нагоди Дня української писемності й мови,в стінах нашої книгозбірні відбулося свято української мови,організоване провідним бібліотекарем читального залу Іриною Приймак та громадською активісткою Євгенією Вишняк. 

       Чудову атмосферу і незабутні враження гостям, а тут зібралися члени клубу "Надвечір'я" та слухачі університету ІІІ-го віку територіального центру, подарувала зустріч із поезією Марії Тарасич та Віри Хом'як. Талановиті та натхненні наші землячки мають неабиякий хист до словесної творчості. Вони беруть до рук перо і лірика ллється з глибини душі, вражаючи невимушеністю і щирістю.
                                                                                       


                                                       "Цілюща крапелька впаде-
                                                       і дивна квітка розцвіте:
                                                       Добра, Надії і  Любові-
                                                            в чиїйсь душі,
                                                            в чиємусь слові"
                                                                                     (М.Тарасіч)

Звучали чудові поезії, у яких возвеличується краса і неповторність українського слова. Багато віршів лунало з вуст  і самих авторів так, і учасників зустрічі ,а юні шанувальники читали віршики із збірки М.Тарасич "Матусині ліки".

 Всі щиро подякували організаторам свята ,за приємні враження,за теплу атмосферу, в якій було відзначено цей чудовий осінній день. Вони закликали не цуратися українського слова, а любити всім серцем, адже це і є справжнє багатство нашої землі. яке ніколи й нікому не відібрати.
 


 

 






 



Немає коментарів:

Дописати коментар