Шукати в цьому блозі

середу, 20 вересня 2017 р.

ОУН-УПА:Легенда супротиву



         Цього року український народ, як і вся національна  спільнота поза її межами, відзначає 75-ту річницю створення Української Повстанської Армії . Героїчна історія УПА є величним прикладом жертовного служіння українському народу,  яка зробила визначний внесок у здобуття незалежності та проголошення Української держави, мала вагомий вплив на формування національної свідомості  та  процеси державотворення.    Цвіт української нації, її вірні сини і доньки у найдраматичніший момент нашої історії постали на смертельний поєдинок з лютим і нещадним ворогом.

            У Волинській обласній раді було прийняте рішення «Про проголошення 2017 року на Волині Роком Української Повстанської Армії» . І це не дивно, адже УПА зродилась на Волині –«Гей на Півночі, на Волині, Створилась армія УПА, Щоби воскресла Україна І завітала свобода!».Наша земля виплекала на своїх теренах не одного справжнього патріота, учасника ОУН чи УПА.


             З нагоди цієї дати у приміщенні читального залу організовано тематичну патріотично-виховну виставку    "ОУН-УПА:Легенда супротиву".
Відвідувачі мають можливість познайомитися із книгами про історію УПА, з національними героями: генералом Романом Шухевичем – Першою особою, яка стояла на чолі визвольної боротьби українського народу у найважчі повоєнні роки; Степаном Бандерою – Провідником ОУН, символом героїчної боротьби за Україну, Нілом Хасевичем  та іншими борцями за українську незалежність на теренах нашого району.


Нещодавно фонд районної бібліотеки збагатився історично- цінними книгами – Літопис УПА – це серійне книжкове видання. Тут зібрані документи з історії боротьби сталінського режиму проти українського національно-визвольного руху того періоду. 


Запрошуємо всіх  до перегляду нашої виставки. 


1 коментар:

  1. В чём же заключалась эта "героическая борьба"? Резать женщин, детей и стариков, прятаться от милиции по лесам и лизать сапоги гитлеровцам?

    ВідповістиВидалити