Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 7 липня 2017 р.

Срібна купальська роса


7 липня відзначають Різдво Івана Предтечі і Хрестителя Господнього. А ще — свято Купала.
Свято Купала — одне з найпоетичніших народних свят — сягає своїм корінням у глибину віків.В наш час традиції його святкування зберігаються і відроджуються, воно і досі полонить нас своєю красою і самобутністю. 


За народним звичаєм цього дня молодь зі співами й жартами прямує до річки, розкладає вогнище та танцює навколо них. Багато таємниць обіцяє розкрити ніч на Івана Купала.Особливо відоме повір’я про цвіт папороті, зацвітає вона вогняним цвітом у купальську ніч, а потім швидко осипається та в’яне.


  Зазирнути в ті давні часи і  відтворити картини тих прекрасних купальських обрядів і дійств спробували на своєму засіданні учасники клубу "Надвечір'я".  
 

Для них була проведена народознавча бесіда «Срібна купальська роса». В ході святкової атмосфери присутні  дізнавалися про історію самого свята, про традиції його проведення ,про символіку квітів купальського вінка та обряди, які пов’язані з цим головним убором. Доповнили бесіду  слайд -відео-шоу.  

     Ці народні повір’я, традиції і обряди – відгуки сивої давнини, відгомін наших предків, це те, що нерозривно нас пов’язує з минулим. Вони є живильним бальзамом для нашої душі та цілющою, потужною енергією, яка заряджає нас для майбутнього подальшого життя.                 

Немає коментарів:

Дописати коментар