Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 20 січня 2017 р.

Соборність України - соборність нашої свідомості



     Сьогодні нас зібрала історична подія – напередодні Дня Соборності України - 22 січня згадуємо першу спробу в ХХ столітті проголошення незалежності Української Народної Республіки у 1918 році та Акт Злуки українських земель у 1919-му.

     День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Цього року виповнюється 98-ма річниця проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки у єдину соборну Україну.
     З нагоди цього свята на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку  відбулося урочисте зібрання та спільна молитва за Україну. Участь взяли участь  голова районної державної адміністрації Лілія Кревська, заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, керуюча справами районної ради Ніна Шумська,  помічник народного депутата Ігора Гузя -Ігор П’ятоха,  учениця 11 класу навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи  І-ІІІступенів №1-гімназія Чонтош Тетяна,   учасники антитерористичної операції, учнівська молодь, представники громадськості та багато інших небайдужих людей.
      Утворивши «Живий ланцюг Соборності», ми ще раз підтвердили, що ми разом і готові протистояти , і боротися за свою незалежність. 
     Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв, які у різні часи боролися за єдність і незалежність України, та поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві та  Героям Небесної Сотні.
     Ведуча заходу – провідний бібліотекар районної бібліотеки для дорослих Приймак Ірина.



Немає коментарів:

Дописати коментар