Шукати в цьому блозі

середу, 22 червня 2016 р.

Бойові дії на Волині в перші дні війни



     Із – поміж усіх наших сьогодніших доріг є особливі – дороги пам'яті. І ведуть вони до священних місць, яких так багато на волинській землі, ведуть до пам'ятників, меморіалів, у героїчне і незабутнє минуле. А воно живе поряд з сучасним.


     Сьогодні День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні.Це сумна дата в історіїї нашого народу.  Жахливі факти, адже за кожною цифрою – людські долі. В цей день ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі брані, кого замучили у таборах, кого розстріляли у в'язницях, хто жертвував найдорожчим – своїм життям, задля перемоги.

     Скільки б часу не минуло після закінчення  війни, не зітреться вона з  пам'яті народної.

На знак вшанування героїчного минулого українського народу в  читальному залі відбулося засідання клубу «Надвечір'я» та «Розрада». Тут зібрались активні його учасники, яких війна зачепила своїм чорним крилом.

     Діти війни… Війна забрала в них отчий дім, материнську ласку, батьківську турботу, безхмарне дитинство і юність.

     Їх спогади не можна слухати без душевного хвилювання, без болю у серці. У кожному спогаді – своя доля .А всі спогади разом – це хвилююча і правдива розповідь батьків і дідів - творців Перемоги, про людей з красивою душею, чистим серцем, які гаряче любили життя і рідну землю. Ділилися своїми спогадами Сидорчук А., Міліщук С., Кондрачук В., Приступа Г., Римарчук Г., Ансімова Р. Свій власний вірш зачитала Солом'янюк О.

     У цей день, ми не можемо не поклонитися солдатам української армії, що стримують ворога на сході, і не маємо права не згадати  молодих хлопців, наших земляків, які загинули, захищаючи Україну, а отже - кожного з нас. Пам'ять всіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.

    Учасник визвольних змагань Міліщук Сергій заспівав повстанські пісні: «Як волошки в житі», «Рости, рости черемшино», «Вітер тужливо пронісся над річкою» та багато інших. Всі дружно підспівували. І в такій теплій атмосфері, тужливій ноті, за чашкою чаю пройшло спілкування.

     Ведуча заходу - Приймак Ірина, провідний бібліотекар читального залу.



Немає коментарів:

Дописати коментар