Шукати в цьому блозі

вівторок, 28 квітня 2015 р.

Вони помирали, щоб жила Україна

     26 квітня в другу неділю після Світлого Христового Воскресіння в райцентрі вшановують вояків УПА, усіх, хто загинув від рук НКВС. На місці, де колись була катівня НКВС у Іваничах насипано курган-могилу, яку в районі називають Курган Слави. Сюди щороку приходять їхні  бойові  побратими, вояки УПА, представники  влади,  духовенства,  громадськості,  учні шкіл  райцентру, мешканці селища та району.
     Відкриваючи заходи ведуча, провідний бібліотекар ЦБС, Ірина Приймак до слова запросила митрофорного  протоієрея,  настоятеля  Свято-Покровського храму отця Андрія та отця Василя, які відслужили Панахиду за загиблими і закатованими вояками ОУН-УПА.
     Під звучання Гімну України відкрито мітинг-реквієм «Вони помирали, щоб жила Україна», присвячений борцям за волю України.
     П’ятикласники ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 ім. Юрія Лелюкова, які займаються  на уроках християнської етики, виконали патріотично-духовну літературну композицію.
     Перед присутніми виступили голова районної державної адміністрації Федір Войтюк, радник голови районної ради Андрій Бадзюнь, мобілізований капітан спеціального батальйону Петро Нагайовський, син закатованого на цьому місці повстанця Микола Тимощук, який приїхав цього дня на місце загибелі свого батька з двома своїми синами, Лариса Колесник, донька вояка УПА, яка теж була із сином, заступник голови братства ОУН-УПА м.Нововолинськ Іван Пона, заступник директора з виховної роботи ЗОШ №2 ім. Юрія  Лелюкова Олександра Лобода у своїх виступах віддавали данину шани полеглим, славили живих. наголошували, що поки буде жити наш народ, на цій землі, він повинен пам'ятати про своїх синів та дочок, героїв-мучеників, безстрашних борців за волю України.
     Присутні на мітингу вшанували пам’ять борців за волю України хвилиною мовчання та поклали вінки  та живі квіти до підніжжя могили.










Немає коментарів:

Дописати коментар