Шукати в цьому блозі

четвер, 13 листопада 2014 р.

Молодь за толерантність

     "Любов виникає з любові: коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю".
 Цими словами відомого українського мудреця-гуманіста Григорія Сковороди, які найбільш влучно відображають актуальну проблему сьогодення: проблему взаєморозуміння, провідний бібліотекар читального залу Приймак Ірина розпочала виховний захід - урок толерантності, який пройшов у стінах НВК "ЗОШ 1-111  ст.упенів №1-гімназія." Вона наголосила, що міжнародний день толерантності, який проголошений 16 листопада 1995 року на 28 сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, набуває особливого значення у третьому тисячолітті. Агресивність, конфронтація, відчуженість мають поступитися місцем толерантному ставленню людей одне до одного, взаєморозумінню і довірі.
     Толерантність - це розуміння, повага, визнання рівноправності, відмова від тиску і насильства, визнання прав інших на свої думки і погляди, прийняття інших людей такими, які вони є, взаєморозуміння на основі згоди. Толерантність - це єдність у різноманітті.
     На прикладі притч учні мали можливість отримати уявлення про толерантність та толерантне ставлення одне до одного, виховувати почуття гідності до людей та держави. Набувати досвіду, навчитися спілкуватися в суспільстві, бути корисним собі та іншим людям, допомогти у різних ситуаціях.
     Поділитися думками мав кожен учень. Бугай Валентина обговорила питання "проблематичність толерантності". Парафін Анастасія сказала: для того, аби бути толерантним, слід переглянути власні життєві принципи, що тільки та людина є толерантною, яка може уявляти себе на місці інших людей, відчувати те, що відчувають вони. Всі були одностайні - будьмо толерантними, а отже, розуміймо одне одного!
     Класний керівник 9-Б класу Тетяна Євгенівна Черкас підготувала змістовну і цікаву відеопрезентацію "Толерантність очима дітей" (https://www.youtube.com/watch?v=3yX9Yy5YpQ4).
Для більш кращого наочного сприйняття даної теми , учасники зробили квітку "толератність".Вони заповнили пелюстки синонімами та рисами толерантності - мудрість,чуйність...
 Було проведено анкетування "Чи проявляєш ти толерантність?" і "Наскільки ви толерантні?".












Немає коментарів:

Дописати коментар