Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Пам'ять нескореним навіки

 Для нас українців, свято Покрови Пресвятої Богородиці є водночас великим християнським і національним святом.Адже воно символізує зв'язок поколінь,невмирущість героїчних традицій нашого народу і поєднується із днем вшанування воїнів - захисників України. Тож на Покрову українці згадують не лише козацький подвиг, а й усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину.
Цей день є Днем Українського козацтва, Днем створення УПА, а з 2015 року - Днем захисника України.

 Напередодні великого християнського свята ,на Меморіалі Слави зібралися  представники влади, духовенства, громадських організацій,учасники АТО, ветерани УПА, молодь, матері, дружини, члени родин загиблих  та тих, хто виконував і виконує військовий обов'язок у зоні АТО, небайдужі  жителі району, щоб вшанувати пам'ять всіх борців за Волю України.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять славних  героїв УПА, наших земляків, які загинули на Сході України та  Героя Небесної Сотні , Сергія Байдовського .
 Настоятелі Свято-Покровського храму отці Андрій та Василь відправили літію за загиблими. Було покладено квіти до стели захисникам України та Героям Небесної Сотні, Кургану Слави, пам'ятного знака Січовим Стрільцям та на могилу воякам на Долинці.
Всі урочистою ходою рушили до РД "Просвіта", де продовжилось святкування .
Ведуча - Приймак Ірина, провідний бібілотекар читального залу.


1 коментар:

  1. А как Славные Герои УПА убивали детишек и женщин вам вспоминать запрещено?!

    ВідповістиВидалити