Шукати в цьому блозі

вівторок, 29 серпня 2017 р.

Іловайськ: історія трагедії. Час не лікує!



Події, які відбувалися з 25 по 31 серпня рівно три роки тому звелися до одного маленького міста на сході Донецької області – міста Іловайськ. Це була кривава крапка в історії нашого наступу влітку 2014 р. До річниці трагічних подій під Іловайськом, що увійшли в історію під назвою «Іловайський котел»,в читальному залі влаштовано  викладку  літератури.


Українське місто Іловайськ знаходиться у 25 км від Донецька. Його назва увійшла в новітню історію України. Іловайський котел став чорною сторінкою історії війни на сході України. 28 липня 2014 року Іловайське угрупування українських військ опинилося в оточенні. 28 серпня було досягнуто домовленість про відкриття гуманітарного коридору для оточених. 29 серпня о 8:15 колони українських військових почали рух з міста, але невдовзі були розстріляні на марші.
Тоді в Іловайську, що на Донеччині, в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових. Це були як бійці Збройних сил України, так і добровольці. Чимало бійців не повернулися з Іловайська додому, сотні поховані у безіменних могилах, а є і такі, які досі лежать у землі біля Іловайська, багато хто – і зараз у катівнях бойовиків. На  жаль там, догоріла свіча життя Янчука  Валерія,нашого земляка. За офіційними даними, більше 366 воїнів полягли в Іловайському котлі, ще 158 вважаються зниклими безвісти. Та свідки тієї трагедії стверджують, що загиблих не менше 1000.Але  Герої не вмирають,вони разом з нами. Вони житимуть доти,доки ми про них пам’ятаємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар