Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 21 липня 2017 р.

Прибужжя у полум'ї боротьби



             Ось уже 73-я річниця визволення нашого району на хвилях липневих днів приходить на нашу Іваничівщину. Ці вікопомні дні увібрали в себе увесь героїзм сили і духу й вічну скорботу Прибужжя.
             Липневі дні 1944-го року були тривожними  і важкими.  Довгим і нелегким був шлях до визволення нашого району. Після важких боїв в ході Львівсько-Сандомирської операції полки 181-ої стрілецької дивізії та 1-ої гвардійської танкової бригади підполковника Міндліна вступили на територію нашого району. Їм вдалося прорвати сильно укріплену лінію німецької оборони і після важких боїв за Порицьк,Ляхів та інші населенні пукти звільнити наш район від нацистів.

           Війна ще лютувала десь там, за Західним Бугом , а жителі Іваничівщини протягом 15-22 липня 1944 року із хлібом та сіллю на вишитому рушнику вітали своїх визволителів.
          З нагоди річниці визволення району від нацистських  загарбників на Меморіалі Слави  зібрались громадськість селища, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування на годину-спомин.

           Пам'ять війни - це пам'ять серця. Її сурова правда залишається з нами і сьогодні, бо це страшне слово "війна" немов спопеляюча блискавиця, пронизала серця і душі людей. І знову наші солдати тримають над нами мирне небо і виборюють право нашої держави на існування.  Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих,хто поклав своє життя за визволення нашого району в далекому 44-му і тих ,хто віддає його сьогодні.
          На завершення заходу до Меморіалу Слави були покладені квіти та вінки. Присутні низько схилили голови перед кам’яними плитами, на скрижалях яких викарбувані імена воїнів та фото героїв, що загинули на полях війни.

Захід провела провідний бібілотекар читального залу Ірина Приймак.



Немає коментарів:

Дописати коментар