Шукати в цьому блозі

четвер, 8 грудня 2016 р.

Перше і останнє знайомство з кримінальним кодексом

     Підліток і злочин... Нібито несумісні поняття, адже в нашому суспільстві здійснюється принцип: найвища цінність - Людина. З іншого боку, наше життя складається з вчинків, а у вчинках виражається суть людини. Тому у своєму житті ми повинні дотримуватись також певної відповідальності за свої дії.

     Людина не народжується злочинцем, а стає ним через певні обставини. Часто підлітки думають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде, бо вони неповнолітні. Проте гуманне ставлення до дітей у суспільстві ніяк не означає, що треба потурати їм у всьому.
     Через вчинки людина спілкується з іншими людьми, ними вона власне виражає ставлення до природи людей, життєвих подій. Вчинок реалізує моральну спрямованість поведінки людей.
     Урок-обговорення до Міжнародного дня права пройшов в Іваничівській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, під час проведення якого, учні ознайомилися з правовою абеткою, де давали вичерпні відповіді на запитання, які стосувалися кримінальної відповідальності підлітків. Викликали інтерес інсценування ситуації з життєвих прикладів підлітків, які вчинили правопорушення. Урок пройшов в цікавій, змістовній формі, з якого учні зрозуміли, що за будь-яке правопорушення наступає кримінальна відповідальність. Захід провела бібліотекар абонементу Галина Дицьо.


Немає коментарів:

Дописати коментар