Шукати в цьому блозі

четвер, 22 вересня 2016 р.

Пам'ять про минуле

     22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави.  Його було встановлено Указом Президента України в 2001 році, на честь 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в нашій державі.

     Другу світову війну називають всенародною. Безумовним підтвердженням такого визначення є широкий розмах партизанського руху та героїзм патріотів-підпільників, які зробили свій неоціненний внесок до перемоги над фашизмом.

     З метою  розширення  знань  учнів про партизанський рух в Україні, героїв партизанського руху; виховування  патріотичних  почуттів, гуманізму, любові до України, пошану до тих, хто боровся за батьківщину  для учнів 9-11 класів загальноосвітньої школи №2 було проведено урок збереження історичної пам'яті.

     Пам’ять… Вона нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, тих речей, які зберігають колишні партизани, і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці перемоги над нацизмом. А  молоде покоління, про їхні бойові подвиги, їхнє героїчне життя може дізнатися сьогодні тільки з  розповідей, кінофільмів, творів художньої літератури.
     Наш обов’язок –  згадувати про них не тільки в свята, а кожного дня пам’ятати про тих, хто кував цю перемогу, хто загинув у цій страшній війні.


Немає коментарів:

Дописати коментар