Шукати в цьому блозі

четвер, 18 лютого 2016 р.

Небесна Сотня воїнів Майдану

      Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності.


     Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учасників клубу "Надвечір'я", які зібралися, щоб вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні.   
    Зал оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг Героїв Небесної Сотні.
      Учасники заходу повернулися до подій Революції Гідності, спостерігаючи за кадрами фільму
 « Небесна Сотня. Сергій Байдовський», коли об’єднані поривом душі, люди встали за свободу та прагнення жити у незалежній країні.
     Майдан підтримували всі. Своїми спогадами і переживаннями поділилися Марія Олексюк та Раїса Ансімова.
    У заході взяли участь учасник Революції Гідності, голова районної ради Андрій Бадзюнь ,селищний голова Федір Войтюк та  начальник відділу культури Олена Шумик. Андрій Анатолійович  поділився враженнями про ті важкі  зимові місяці проведені на Майдані. Він  зазначив. що Герої Небесної Сотні, горді і безстрашні, вони без зброї пішли під кулі. Пішли, повстали проти злочинного режиму, за свою і нашу свободу. Герої не вмирають!
    А далі звучали патріотичні пісні " Повертайся живим" та "Мамин оберіг" у виконанні  Уляни Лободи та Ніколь Мороз.   Вірш "Майдан не спить" І "Чарівна моя Україна" прочитали Андрій Оліфір та Ірина Макарова. 
    На закінчення присутні ознайомились з фотоілюстративною експозицією " Майдан: радість і сльози, гордість і біль". Ведуча заходу бібліотекар Лілія Оліфір.












Немає коментарів:

Дописати коментар