Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

Майдан - це стан душі і поклик серця

        21 листопада,згідно з указом Президента України, українці відзначають одне з нових, але знакових свят в новітній історії України - День Гідності та Свободи.
      
        Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. Цими словами розпочала урок гідності у читальному залі бібліотекар Лілія Оліфір.
       На заході були присутні  заступник голови районної державної адміністрації Людмила Войтович, учасник Революції Гідності, демобілізований  учасник АТО Віктор Вілентко, командир I-ої Волинської сотні Майдану Олег Любеля, воїн АТО Петро Нагайовський, митрофорний  протоієрей  настоятель Свято-Покровського храму селища Іваничі отець Андрій, родина Героя Небесної Сотні С.Байдовського, учні, громадськість селища.         
       Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та тих, хто ціною власного життя заплатив за незалежність та територіальну цілісність України. Від учасників заходу до пам’ятної дошки Героїв Небесної Сотні та стели пам’яті Героя Небесної Сотні Сергія Байдовського та військовослужбовців Іваничівщини, що загинули захищаючи територіальну цілісність України, були покладені вінки та квіти.
  Отець Андрій закликав усіх присутніх помолитися за упокій душ убієнних та за мир в Україні.
Учасники Революції Гідності ділилися спогадами та думками про ті буремні події листопада 2013 – лютого 2014 року.
Завершився захід музичною композицією «Заспіваймо пісню за Україну» у виконанні дитячої вокальної НВК «ЗОШ I-III ст.. №1- гімназія смт Іваничі».




Немає коментарів:

Дописати коментар