Шукати в цьому блозі

вівторок, 12 травня 2015 р.

В серцях і пам'яті народній

      Уже 70 років віддаляє нас від тих травневих днів, коли відлунали останні залпи найстрашнішої та найкривавішої війни в історії людства - Другої світової. Та у пам'яті нащадків назавжди залишиться урок честі й самопожертви, слави і героїзму переможців, які відстояли свободу своєї Вітчизни.
     8 травня, у День пам’яті та примирення, жителі Іванич зібралися на Меморіалі Слави на мітинг-реквієм з нагоди вшанування 70-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
     Присутні пом’янули хвилиною  мовчання загиблих у ІІ Світовій війні та в зоні проведення антитерористичної операції.
     Настоятелі Свято-Покровського храму Андрій та Василь відправили літію й закликали присутніх до спільної молитви.
     «Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, якої зазнало людство. Грядущі покоління у вічному боргу перед Вами за обірвану війною юність, за надзвичайну мужність, силу духу, самопожертву, які Ви проявили в боях за рідний край. Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність усім, хто відстояв нашу Вітчизну. Обов’язок нащадків – бути гідними Вашого життєвого подвигу.
Вклоняємося доземно солдатським вдовам, усім солдатам, які міряли дороги крізь війну, щоб нам сьогодні мріяти й любити. Нехай мир і злагода завжди живуть у Ваших душах і серцях, хай це світле травневе свято і наші щирі побажання додадуть усім нам нових сил і натхнення для здійснення майбутніх сподівань і трудових звершень», - звернулися заступник голови районної ради Юрій Мазурок та заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович. Подякувати за героїзм і мужність прилучилися військовий комісар Нововолинського об'єданого районного військового комісаріату Плужник Олександр, почесний голова районної ветеранської організації Сидорчук Андрій, та учень 10 класу НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія" Михайло Муковоз.  
     На завершення урочисто поклали квіти та лампадки до підніжжя меморіального комплексу та героям, які загинули на сході України та Герою Небесної Сотні.
     Мітинг-реквієм провела провідний бібліотекар читального залу Ірина Приймак.























Немає коментарів:

Дописати коментар